Ridderoutfit

Ridderoutfit

Les filles sont des princesses, les garçons de fiers chevaliers. C’est assez cliché, mais les parents savent bien qu’il y a là un fond de vérité… Laissez les enfants vivre leurs chimères de toujours au cours d’une fête éblouissante remplie de fantaisie.

De quoi as-tu besoin?

 • Epée : carton et papier d’aluminium. Pour le manche, vous pouvez utiliser du ruban adhésif coloré assez robuste (d’isolation).
 • Bouclier : carton, papier d’aluminium et crayons feutre pour personnaliser leur bricolage.

Réalisation

 • ETAPE 1 - Ridderschild

  Teken met potlood een schild op stevig karton. Knip het uit en beplak het schild aan beide kanten met aluminiumfolie. Bevestig een touw aan het schild zodat de kinderen hun hand erdoor kunnen stoppen. Dat kan makkelijk: stop met een dikke naald het touw door het schild en maak het met twee knopen aan het schild. De kinderen kunnen nu zelf hun schild versieren met viltstiften of figuurtjes uit gekleurd papier.

 • ETAPE 2 - Ridderzwaard

  Teken met potlood een zwaard (het lemmet) op stevig karton. Maak ook een aparte kleine ronde vorm met een opening in het midden om over het lemmet te schuiven als heft. Bekleed het lemmet met aluminiumfolie en plak stevige (isoleer)tape rond het heft. De ring rond het lemmet kan je een kleurtje geven.

 • ETAPE 3 - Riddertornooi

  Als iedereen zijn zwaard en schild heft afgewerkt, kunnen jullie beginnen aan een spannend riddertornooi met een heus ridderbal als afsluiter.